Een Entr’acte: winter-vis-alternatieven

Even iets anders. Terwijl ik worstel met mijn wintervisserij en mijn eigen visavonturen slechts zelden bevredigend verlopen kan ik verheugd melden dat er alternatieven voor het wintervissen zijn om ons, sportvissers, deze winter door te slepen. Wij kunnen vanaf een comfortabele bank meegenieten met anderen! 

Zelf blijf ik natuurlijk proberen karper te vangen. Minimaal wekelijks zal ik hierover blijven berichten. Hopelijk komen er nog wat kneiters op de kant en kan ik u daarvan deelgenoot maken. Maar mocht dit echter niet lukken en mochten mijn stukjes dus gaan vervelen dan kan ik u een bezoekje aan de volgende twee websites aanraden.

Een uitstekend eerste alternatief is meelezen met een bijzonder succesvolle karpervisser wiens naam ik al eerder genoemd heb: Rolf Bouman. Tot mijn blijdschap heeft hij besloten dit jaar weer wekelijks verslagen te gaan plaatsen op zijn website “Natvlees”. Mijns inziens is hij niet alleen een begenadigd visser maar ook een begenadigd schrijver. Een aanrader om te volgen dus. Zijn website kan bereikt worden door op de banner hieronder te klikken.alternatieven voor het wintervissen 1

Een ander blog dat karpervissers zeker moeten volgen is dat van Maarten Wilmink. Hij is eigenaar van webwinkel Gooische Karpers en zelf ook een ervaren karpervisser die zowel rond Amsterdam als ook in het buitenland prachtige vissen vangt. Maarten schrijft maandelijks zeer leerzame blogs waarin hij zijn inzichten deelt met de lezers. Zijn nieuwste verhaal over watertemperatuur en karpers kan gevonden worden door op zijn banner hieronder te klikken. 

alterlatieven voor het wintervissen 2

Natuurlijk zijn er heel veel andere websites die de moeite van een bezoekje meer dan waard zijn maar deze twee vissers ken ik persoonlijk en ik volg hen al vele jaren. Zij krijgen het stempel “Ate-approved” en een vermelding op mijn website. Tot zover dit intermezzo. Tot later maar weer!

uit de oude doos, gevangen in zomerse omstandigheden