Een korte update; voorbereiding op het karpervissen

Goedemorgen. Vandaag een kort bericht over waar ik me op dit moment op visgebied mee bezig houd. Vanwege de vakantieperiode en de drukte aan de waterkant ben ik aan het uitwijken naar iets lastiger te bereiken stekken. Dit heeft als consequentie dat zowel voeren als vissen meer tijd kosten. Dat is niet erg, maar de vis frequentie is daardoor iets gezakt. Er wordt echter wel degelijk veel tijd in vissen gestoken en daar wil ik u graag over informeren, zodat u weet wat u de komende weken kunt verwachten.

Allereerst over Project X. Voor dit project ben ik druk bezig met mijn voorbereiding op het karpervissen. De volgende stek is een stek waar ik alleen maar met het rubberbootje kan komen. Voeren kan wel vanaf de kant, mits ik wat hekken, doornstruiken en andere obstakels negeer. Dat ga ik dus doen. Ergens de komende dagen zal ik eerst met de boot gaan scouten. Ik zal dan wat prikken met de prodding stick om de beste plekjes te vinden om te voeren en te vissen. Ook moet ik kijken waar ik dan het beste kan aanleggen en waar ik mijn hengels en steunen kan plaatsen. Vervolgens zal er enkele dagen flink gevoerd gaan worden. Voor volgende week vrijdag staat dan het vissen op de agenda. Het idee is om dan, overdag tijdens het vissen, regelmatig live updates te plaatsen op deze website van mijn belevenissen en vangsten.

Uiteraard ga ik niet twee weken wachten met vissen. In de tussentijd zal ik wat dichter bij huis op de Vecht proberen wat beschubde broeders kortstondig uit hun waterig milieu te trekken.

Al drie dagen heb ik dagelijks twee stekjes op de Vecht voorzien van ieder een pond Spicy Seven boilies. Deze stekken liggen aan weerszijden van een doorgang en kan ik uitsluitend vanuit de boot bevissen. Dat voeren gebeurt dus ook met bootje of kano. Vanavond zal voor de vierde keer 2 pond boilies gestrooid worden en morgenavond ga ik dan vissen. Het is arbeidsintensief, maar als het wat oplevert heb ik er een prachtige stek bij.

Tot slot heb ik een interessante stek waar ik eerder viste met de kano bezocht. Het was een paar uur peddelen maar de moeite meer dan waard.

voorbereiding op het karpervissen

Mijn uitzicht in de kano, links die lange stok is de prodding stick

Ik heb uitgebreid met de prodding stick de bodem afgetast en ontdekt dat er vrijwel overal een dikke laag blubber op de bodem ligt. Het is niet raar dat ik hier twee keer geblankt heb. Echter 1 plek heb ik gevonden waar het water ineens een stuk dieper is en de bodem keihard. En daar ga ik de komende dagen voeren. Zondag- of maandagavond wil ik hier dan een paar uurtjes gaan vissen.

U bent nu weer helemaal bij. Later in de week volgt het verslag van donderdagavond en hoop ik weer een mooie vis te kunnen laten zien. 

Tot dan!