31 December: over visfoto’s en zo

Ik vis meestal alleen. Daar zijn diverse redenen voor, maar de belangrijkste is dat ik graag mijn eigen gang ga. Starten wanneer ik wil, vissen op de manier die ik wil, en stoppen wanneer ik dat wil. Dat mijn leercurve daardoor iets vlakker verloopt neem ik op de koop toe.  

Een groot nadeel van alleen vissen is dat je voor fotografie op jezelf aangewezen bent. Ik heb me altijd verre gehouden van gerommel met afstandsbedieningen of zelfontspanners. Als ik visbladen inkijk gaan de vaak weinig inspirerende man-visfoto’s me op een gegeven moment tegenstaan. Zelf heb ik nooit de behoefte gevoeld om dit soort foto’s te maken. Nu ik echter mijn vangsten en belevenissen online zet wordt fotografie toch een ding. Te vaak zie ik prachtige beelden die ik niet kan vastleggen met mijn IPhone. En mijn visfoto’s zijn wel heel knullig. Als ik komend jaar mijn plannen verwezenlijk en een paar ijsselmeerberen op de kant trek wil ik daar toch wel fatsoenlijke plaatjes van. Als ik bezoekers op deze website wil blijven interesseren moet er ook wel het een en ander verbeterd worden. Tijd dus voor actie.

De afgelopen maanden heb ik me verdiept in wat ik wil en nodig heb. Een schoonzus die fotografe is voorzag me van informatie en verder heb ik wat winkels bezocht, internet afgestruind en me laten voorlichten. De vereisten werden duidelijk: een spiegelreflexcamera, met afstandbediening, kantelbaar scherm, een standaard lens en een zoomlens, hoge lichtgevoeligheid, eenvoudige bediening en met statief. Uiteindelijk is het een Canon EOS 750D geworden, met afstandbediening en extra lens. Een statief voor Canon apparatuur had ik al, en eventueel kan ik er ook een hengel steun onder schroeven.

digitale spiegelreflex camera voor mooie man-visfoto's

mijn keuze camera

Natuurlijk is dit weer een extra toevoeging aan al mijn visserij artikelen die mee moeten naar de waterkant. Om mobiel te blijven heb ik bedacht het spul handiger te moeten verpakken. Daarom heb ik via marktplaats mijn zakgeld uitgegeven aan een fox compact rugtas. Hier in kunnen de essentiële visbenodigdheden en de camera.  Een onthaakmat kan ik er aan clippen.

Fox compact rugzak

De compact rugtas volgens Fox

De spaarpot ging op de kop en ook nog wat statiegeld flesjes heb ik ingeleverd. Na enig onderhandelen kon de opbrengst op dezelfde website worden ingeruild tegen een Fox Quiver met extra sleeves. Dit is in feite een tas voor langwerpige spullen met daarbij losse hengelhoesjes. Die hengelhoesjes kun je vullen met je hengels en deze kun je aan de tas bevestigen. Alles in 1 pakket en de boel is beschermd.

De quiver en sleeves

De komende dagen zal er weinig gevist worden, hopelijk heb ik begin volgende week even tijd om een paar uurtjes met mijn nieuwe spullen op pad te gaan en het voerplekje aan de Vecht af te romen. Voor nu wens ik iedereen een goede jaarwisseling en tot in 2017!