De start in Weesp

Karpervisser start in weesp header

In September 2015 ben ik verhuisd naar Weesp. Het appartementje in Amsterdam is ingeruild voor een echt huis met tuin en fietsenberging. Hier kan ik ook de hengels kwijt en eventueel een keer boilies fabriceren. In Weesp zal ik mijn zieltogende bestaan als karpervisser weer reanimeren!

Voor hen die Weesp niet kennen, het is een stadje aan de Vecht, heeft ongeveer 18.000 inwoners, ligt op een klein half uurtje fietsen ten oosten van Amsterdam en zo’n drie kilometer onder Muiden en het IJmeer. Behalve aan de Vecht ligt Weesp ook aan het Amsterdam-Rijn Kanaal, en stroomt de Gaasp er vlak langs. Daarnaast is er het riviertje de Gein, zijn er diverse vaarten en liggen er volop polders rond Weesp. En dan zijn er nog op iets meer afstand het Gooimeer, de Spiegelplas, Ankeveen, Loosdrecht en Vinkeveen. Kortom water genoeg!

In Weesp zijn er de afgelopen jaren diverse spiegelkarperuitzettingen gedaan en ook vissen uit projecten elders zoals Amsterdam zijn er gevangen. Toch zie ik zelden een karpervisser zitten. Wellicht kijk ik op de verkeerde momenten of op de verkeerde plekken maar mijn indruk is dat er niet veel op karper wordt gevist.

Zelf heb ik de laatste maanden van 2015 een aantal pogingen gewaagd op twee stekken in de Vecht, een paar keer op het Amsterdam-Rijnkanaal, een keer in de oude industriehaven en heb ik een keer bij de Gein gekeken. Mijn pogingen kenmerken zich echter door afwezigheid van peilen, wel voeren, korte pogingen van gemiddeld 3 uurtjes in de avonduren en geen succes. Diverse brasems hebben mijn net van binnen gezien maar karpers zijn er nog niet uit gekomen. Wel zag ik soms mijn gevoerde aas de volgende dag nog liggen door het heldere water of kwam ik er achter dat met 80 gram lood niet te vissen is als elke minuut ruim 100 meter vrachtschip voorbij komt.

In conclusie: karper zit er wel, mijn voorbereidingen laten te wensen over en om serieus en met regelmaat te gaan vangen zal ik toch ook wat serieuzer aan het werk moeten.

Vorige bericht         Volgende bericht