De matches

De twee spiegels die Mike en ik vorige week wisten te vangen zijn gematcht. Een SKP-grensoverschrijdende speurtocht was hiervoor nodig. Dat het geen Weesper vissen waren had ik al snel door en dus nam ik contact op met matchers van zowel Amsterdam als Naarden. Beide verenigingen zetten regelmatig karpers uit en van beide verenigingen kunnen vissen op het IJmeer terecht komen. Het was Paul, matcher van Naarden, die met twee plankfoto’s op de proppen kwam. Zonder twijfel waren dit de vissen. Ook in Amsterdam was men blij want de vissen zijn al eerder gevangen en in Amsterdam gemeld. Ook die meldingen konden nu gekoppeld worden aan een uitzetvis.

Allereerst mijn vis. Deze is in 2010 uitgezet in Naarden. De vis was toen 48 centimeter en 2150 gram. In 2018 is deze al eens gevangen op 12 kilogram en in 2019 op ruim 14. Nu dus tegen de 15 kilo, een vis die ik over een paar jaar graag nog eens wil vangen! Het type is een zogenaamde Villedonner, een type vis dat is geleverd door kweekcentrum Villedon in Frankrijk en dat bekend staat als goede groeier.

spiegelkarpers matchen

De Villedonner in 2020 op 14,9 kilogram

Ook de vis van Mike is gematcht. Deze vis is uitgezet in Naarden in december 2008 en is geleverd door Walters Carp Farm. Bij uitzetten was de vis 44 cm en 1900 gram. Dit type groeit duidelijk wat minder snel, maar is er niet minder mooi om. 

spiegelkarper matching

De Carpfarmer in 2020 op 11,1 kg

Beide vissen zijn dus richting IJmeer getrokken en de afgelopen jaren enkele keren gemeld. Door het recente initiatief om bestanden te koppelen en samen te werken via de matching community zijn ze nu dan ook gematcht aan een uitzetting. 

Tot zover deze matching update. Deze week hoop ik weer een paar keer te vissen. Kort maar krachtig. Twee stekken krijgen alweer een tijdje dagelijks wat voer en dus is er best weer kans op een succesje. Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.