De match

Afgelopen week ving ik een druktemakertje op de Vecht. Vaste bezoekers weten waar ik het dan over heb. Voor wie het niet weet een korte uitleg: de uitzetting van spiegelkarpertjes in 2019 zorgde voor lokale overlast van spiegelkarpertjes. De drukte veroorzaakt door deze ‘hangjeugd’ zorgde dat de oudere en grotere karpers naar elders verhuisden. Vandaar dat deze jonge vissen druktemakertjes worden genoemd.

De grote vissen verdwenen dus door de aanwezigheid van de druktemakertjes. Op geijkte stekken werd geen fatsoenlijke karper meer gevangen. Wel veel kleintjes. Ondertussen zijn we een heel jaar verder en is de hangjeugd lekker aan het groeien. Van gemiddeld 45 centimeter bij uitzetten naar ruim 60 cm nu. De vis van 54 cm die ik van de week ving was daarom wat aan de kleine kant. Maar ook bij uitzetten was deze vis beneden gemiddeld qua lengte. 39 centimeter bij uitzetten en nu, twee winters en 1 groei-jaar verder dus 15 centimeter gegroeid.

De match, plankfoto nummer 5 kwam overeen met mijn gevangen vis.

De uitzettingen in 2019 waren bij de Zanderijsluis. Dat is bijna 6 kilometer zuidelijker op de Vecht. Nummer 5 van de uitzetting kwam overeen met mijn spiegeltje. Mijn vangst is de eerste terugmelding van deze vis. In totaal is bijna 40% van de 59 uitgezette karpers nu teruggemeld.

Tot zover de info over deze match. Ondertussen is er ook weer gevist en gevangen. Goed gevangen zelfs. Als ik tijd heb zal ik morgen een nieuw visverslag plaatsen. Hier alvast een voorproefje! Tot morgen!

Vorige bericht   Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.