2 September – Even weg met de spinhengel

header baarsjesDeze week zit ik wegens werk in Wenen. Desondanks is er toch nog wat te melden. Afgelopen zondag heb ik eind van de middag na het volgen van Ajax en Max Verstappen nog even een uurtje staan smijten met de spinhengel in de polder. Baarsjes blijven prachtige vissen en baarsvissen kan altijd snel even tussendoor.

Met een 2-7 gram spinhengel en wat spinners vermaakte ik me een klein uurtje in de polder. Om een kort verhaal niet onnodig lang te maken volgen hier enkele foto’s van de baarsjes die het spinnertje vol overtuiging aanvielen.

baarsje gevangen met spinhengel en ondex spinnertje

baarsje gevangen aan spinhengel baarsje gevangen aan spinhengel baarsje gevangen aan spinhengel

In totaal waren 6 baarsjes de pisang. De andere foto’s waren niet scherp, maar de visjes leken erg op de eerste vier.

Tot slot struikelde ik onderweg nog over een enorme rups in camouflage tenue.

grote rups

Rups van de windepijlstaart

Ik kende dit niet, heb het beest dus even gegoogeld en het bleek een gewoon een rups van een veel voorkomende mot te zijn. Verder dus ook maar geen woorden aan vuil maken.

Morgen vlieg ik weer terug naar huis met een hoofd vol visplannen. De vissen rond Weesp kunnen hun beschubde borst natmaken! Tot snel!