21 november: baarsvissen in de haven van Amsterdam

Header baarsvissen in de haven van AmsterdamOp zondag had ik een tussenuur. Na enkele verplichtingen in de ochtend en voor de wedstrijd van Ajax kon ik mooi doen waar ik al lange tijd zin in had; op jacht naar een megabaars! Ik wou kans maken op een vis van boven de veertig centimeter. Zo’n stoere krijger vang je niet zomaar even in een polderslootje, daarom zocht ik een passend terrein. Terwijl windkracht negen me om de oren gierde ging ik baarsvissen in de haven van Amsterdam.

Een openstaand hek hield me niet tegen en ik vond een mooi plekje. Voor de kant stond meer dan 5 meter water, een drijven ponton was een mooie schuilplek voor vis, en een container op de kant hield mij uit de wind. Ik ben niet erg bekend in de havens, en er zijn vast betere stekken, maar voor een half uurtje smijten met mijn dropshot hengeltje was dit prima.

baarsvissen in de haven van amsterdam

mijn uitzicht in de Hemhaven van Amsterdam

Het duurde even maar toen vond ik ze.  Een duidelijk waarneembaar obstakel op de bodem was hun jachtterrein. Een aantal worpen op rij was raak. Drie baarzen ving ik maar helaas niet groter dan 32 cm. 

baarsvissen in de haven

De eerste

baarsvissen in de haven van Amsterdam

nummer twee

32-cm baars

de grootste, 32 cm

Ik heb nog even op een andere plek gekeken maar het waaide zo hard dat eerst mijn schepnet dacht dat ie een vlieger was, en dat na deze uit het water gevist te hebben ik zelf bijna het water in waaide. Ik koos eieren voor mijn geld en was mooi op tijd terug om Dolberg te zien schitteren.

Mijn doelstelling heb ik niet gehaald, maar drie baarzen van rond de 30 centimeter, dan kun je niet ontevreden zijn. Baarsvissen in de haven van Amsterdam ga ik zeker vaker doen.

Tot later!