5 Januari: op jacht naar een metersnoek (2)

Header verslag project metersnoek 2Goedenavond. Laat mij beginnen met u een heel goed en gelukkig 2018 te wensen. Ook in het nieuwe jaar heb ik me voorgenomen minimaal 1 keer per week te vissen en daarover te berichten. Vandaag het eerste verslag van dit nieuwe jaar en deel 2 van mijn jacht op een  metersnoek van de Vecht. Vanmiddag heb ik weer drie uren gezeten op dezelfde stek als waar ik mijn eerste poging gewaagd heb. 

Om 13.22 uur lagen beide hengels in. Rechts weer een grote sardine aan de takel. Links het lijkje van een voorn aan het elastiek onder de enkele haak. Ditmaal heb ik wel een foto gemaakt van deze constructie. Vorige week haakte ik hiermee een mooie snoek, maar helaas schoot de haak toen uiteindelijk los voordat ik het net rond de vis omhoog kon tillen.

jacht op een metersnoek van de Vecht

voorn aan het elastiek

Ik was vandaag beter voorbereid, met hoge laarzen zodat ik tussen het riet kon stappen om een eventuele vis te landen.

Het weer was vandaag ook weer prima, rond de 8 graden met een rustig windje. Rond een uur of vier kwam even een pittige bui over gedreven maar de regen was van korte duur, rond half 5 was het weer droog. En onder mijn paraplu had ik sowieso geen last van de regen. Andere gebeurtenissen die het vermelden waard zijn waren het passeren van een bootje met twee snoekvissers die slepend probeerden een snoek te vangen, een postbode die zijn ronde onderbrak om even te urineren tegen een boom verderop, een meerkoet die voor mijn voeten tussen het riet twee slakjes opdook- en at en het bootje met vissers dat weer terug kwam. U begrijpt het al, ik kreeg geen beet.

Even een pittige bui

Rond kwart voor vijf besloot ik op te ruimen, weer ruim drie uur gezeten en ditmaal dus helemaal geen aanbeet. Mijn volgende poging zal op een andere stek zijn, misschien dat ik het iets verder van de drukte moet proberen. 

Tot later weer!