27 september: Voorbereiding op het SKP weekend!

Hoi! Het internationale terugmeldweekend van 2019 staat op het punt te beginnen en ik doe weer mee. Voordat het visgeweld losbarst wil ik u graag nog even informeren over wat ik van plan ben. Lees snel verder voor de plannen!

Tijdens het internationale terugmeldweekend wordt door karpervissers gestreden om een wisseltrofee en om eeuwige roem. Wie de meeste punten haalt mag een jaar lang met een mooie bokaal pronken en wordt vereeuwigd op de sokkel. Punten haal je door spiegelkarpers te vangen. Vissen van het open water die teruggevonden worden in de uitzetarchieven leveren de meeste punten op. Behalve een trofee zijn er ook nog prijzen te winnen bij de lokale hengelsportverenigingen. Onder andere de AHV (Amsterdam) en AWHB (Weesp) doen mee.

internationale terugmeldweekend van 2019

De Amsterdamse hengelsportvereniging heeft de Spiegelkarper Project (SKP) wedstrijd verspreid over twee weekenden. Eerder dit jaar wist ik tijdens het eerste SKP weekend van de AHV al 3 punten te halen. Ik ben dus nog volop in de race voor een prijs bij de AHV. Nieuw is dat ook de AWHB een prijs ter beschikking stelt.

Ik verwacht dat nog minimaal 3 spiegelkarpers nodig zijn om serieus kans te maken op een overwinning. Omdat 70% van de karpers die ik vang uit schubkarpers bestaat moet ik dus aan de bak. Zes a zeven karpers zal ik toch wel moeten vangen komend weekend en dan moet het ook nog een beetje meezitten. Mijn record-aantal vangsten op open water in een weekend is 5 karpers dus ik moet iets doen wat ik nog nooit eerder deed. Tijd voor een plan!

Om mijn kansen zo groot mogelijk te maken heb ik flink geïnvesteerd. Niet alleen voor het SKP weekend maar ook om de resterende maanden van het jaar nog te kunnen blijven vissen. Mijn leverancier van boilieingredienten heeft als service dat je bij hen ook boilies kunt laten draaien. Als je de ingrediënten daar bestelt zijn de kosten van het draaien verwaarloosbaar. Ik besloot tot een flinke investering. Vorig weekend kon ik een auto vol RB15 boilies ophalen. De vriezer zit weer vol.

voorbereiding internationale terugmeldweekend van 2019

De auto vol boilies

Afgelopen zondag ben ik meteen begonnen te voeren op twee stekken; één stek op de Vecht, waar ik vanavond ga huishouden, en één stek op het IJmeer waar ik morgen de hele dag ga zitten. Mijn bekende andere IJmeer-stek, waar ik de afgelopen weken nogal succesvol was ga ik vanaf vanavond aanvoeren. Daar hoef ik geen 6 dagen te voeren, de vissen zijn er toch wel. Zondag zal ik daar nog een paar uurtjes gaan zitten. Waar ik normaliter maximaal een kilo per keer voer ben ik nu wat royaler aan het strooien. Als ik ga vissen ben ik gewoonlijk met één vangst wel tevreden. Nu moet de lat omhoog. Ik moet dus meer vissen op mijn stek zien vast te houden met als risico dat ik te veel voer en de vissen dus verzadigd zijn als ik ga vissen. Het blijft een gok. 

Goed, vanavond is dus de eerste poging. Met een beetje geluk komt er meteen een mooie vis op de kant. Of dat gelukt is laat ik morgen weten. Ik spreek u dan weer! Tot morgen!

Vorige bericht       Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.