23 oktober: anderhalf uur de Vecht op

Een heel kort verslagje.

16.35: de kinderen hebben de fles gehad. Het werk zit er op. Ik heb nog ongeveer 2 uren tot het donker wordt. De beslissing is snel genomen. Met de kano achter de fiets rijd ik naar Fort Uitermeer, een oud fort aan de Vecht. Dit is iets meer dan 5 kilometer fietsen vanaf mijn huis. Even kanoën in een andere omgeving.

17.15 gaat de kano te water. Aanvankelijk sleep ik met groot rubber. Erg groot rubber. Ik richt me selectief op de grootste snoeken. Helaas maar niet onverwacht blijven aanbeten uit. Het is wel heerlijk op de Vecht. Ik heb het water voor mij alleen.

Heerlijk toch…

Na een klein uurtje slepen bevestig ik twee nieuwe plugjes aan de onderlijn. De ‘Spigg baits mid spigg’ van 24 gram, gekocht voor 2,95 per stuk. Deze plug duikt tussen de 1 en 2 meter, perfect voor op de Vecht. Even wat minder selectief proberen toch nog iets te vangen.

Spigg baits mid spigg 06

Spigg baits mid spigg 06

Niet veel later volgt een aanbeet. Een snoek van zo’n 65 cm had wel zin in de kont-schuddende banaan. Snel even een foto.

snoek op de Spigg baits mid spigg 06

Cheese!

Het is tegen zeven uur als ik de kano weer op de kant trek. De wangen gloeien, het hoofd is leeg. Ik kan er weer even tegenaan! Nu eerst weekend! Tot later!

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.