20 juli: met de kano op baars

Hoi! De afgelopen dagen ben ik een nieuwe karpervisstek wezen voorbereiden. Omdat ik daarvoor met de kano het IJmeer op moest heb ik van de nood een deugd gemaakt en ook een paar spinhengeltjes en wat klein kunstaas meegenomen. En dat was leuk!

Uit mijn jeugd in Friesland herinner ik me hoe buurjongens vanaf een strekdam op het IJsselmeer visten en de ene na de andere grote baars vingen. Toen de wormen op waren gingen ze over op stukken postbode elastiek op de haak. Het maakte de baarzen niks uit.  De ene na de andere ging nog steeds voor de bijl. Erg leuke visserij en het maakte diepe indruk.

Vanuit de kano is het vissen misschien net wat minder efficiënt, je mist natuurlijk nogal wat aanbeten omdat je de hengel meestentijds niet vast hebt, maar het is wel goed mogelijk meters af te leggen om de vissen te vinden. En zo ging het. Heel veel water leverde geen vis op, maar uiteindelijk heb ik ze wel gevonden. 

klein kunstaas

Deze kunstaasjes had ik meegenomen

Een aantal mooie baarzen en ook een snoekbaarsje konden het gele Rapala plugje niet weerstaan. Op ander kunstaas was ik minder succesvol. Het bolle witte plugje was ook wel in trek, maar leverde veel missers op.

Toch een mooie dertiger

wat een kleuren

Snoekbaarsje van rond de 45 cm

Deze ging een heel eind richting de veertig centimeter

Hieronder een foto van het plugje dat het meest in trek was. Misschien dat ik een volgende keer ga kijk of ik kan ankeren met de kano en dan zo’n stek beter uitkammen met bijvoorbeeld wat shads. Daar moet ik nog even over nadenken.

klein kunstaas

het favoriete plugje

Donderdagavond hoop ik weer een avondje te karperen. Maar dan moet het eerst wel iets rustiger worden op het water. Gelukkig lijken de weersverwachtingen voor het vissen wat beter te worden. Wat meer kans op wind en regen, dan verschuiven de odds mijn kant op!

Zodra er weer nieuws is hoort u van mij, tot later!

byebye!

vorige bericht    volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.