17 Juli: alleen brasems

Mijn vierde poging op karper op een stek nabij Fort Uitermeer. Ik heb uitgebreid gepeild en de beste stek geïdentificeerd. In drie eerdere pogingen ving ik 1 karper, nu moest het gebeuren. En het gebeurde niet. Vier keer is gevoerd, zes uren heb ik gevist, vijf brasems gevangen, en geen karper. Deze stek gaat van mijn lijstje. Ze zitten er gewoon niet genoeg. 

Omdat een verhaal zonder beelden maar saai is plaats ik een uitleg van de stek en twee korte filmpjes. 

stek nabij Fort Uitermeer

In het rood waar ik van 1700 tot 2300 uur viste, tegen de sluis aan. Hier is het een stuk dieper dan de rest van het water. Ruim 2,5 meter in plaats van een krappe meter. Ook is de bodem er hard.

Ik film nu en dan wat met mijn telefoon. Meestal mis je dan de aanbeten, maar aanbeet 3 van een brasem staat er toevallig op.

En omdat ik de vis in het water onthaak heb ik beelden het wegzwemmen. Let op de zucht vanwege opnieuw een brasem…

Gelukkig heb ik weer nieuwe ijzers in het vuur. Het zou me zeer verbazen als er deze week geen karper gevangen gaat worden!

Tot later!