16 mei: een update

Beste website vrienden. Het roer gaat om. Na een paar weken gruwelijk goed vangen zit ineens de nieges erin. Nog eens twee keer ving ik niets. Gelukkig gloort er weer licht aan de horizon. Ambitieuze plannen heb ik! Laat me u over het één en ander vertellen!

Allereerst over het vissen. Vrijdagavond stond mijn IJmeerstek op de planning, maar toen ik eerst nog even ging voeren op mijn Vechtstek zag ik een karpervisser. Niet op mijn stek maar er wel heel dichtbij. Het kan geen toeval zijn. Sinds ik over mijn 30-er publiceerde duikt de ene na de andere karpervisser hier op. In een poging te redden wat er te redden viel paste ik mijn plannen aan. Ik ging nog een laatste keer op mijn Vechtstek zitten om zo te proberen de aanwezige vissen zelf te vangen voordat ze bij zijn aas kwamen. Ik investeer hier tenslotte al anderhalve maand dagelijks. 

Van 18.00 tot 21.00 heb ik gevist. Een brasem mocht ik even landen. En toen kwam de jeugd weer. Een 30-tal tieners, sommige al flink beschonken, kwam weer een feestje bouwen. Ik wist wat me te doen stond. De hengels in de auto en deze stek afschrijven. Soms moet je je verlies nemen. 

Zaterdagavond vervolgens probeerde ik me alsnog te revancheren op de IJmeerstek. Iets meer dan 2 uur hield ik het uit in de regen. Eén keer zag ik leven in het water. Een dikke vis beroerde een aantal keren de verticale lijn en liet mijn dobber bewegen. Helaas keurde de vis mijn aas af. Geen aanbeet. Ook hier is dus de vette periode over.

Hoe nu verder? Geen nood, na regen komt zonneschijn. Ik maak nieuwe visplannen. Een emmer tijgernoten staat al te slijmen (zie header), een zak pellets is aangeschaft en ik heb ook voldoende boilies. Een eerste keer is er nu ruim gevoerd op een nieuwe IJmeerstek. Een ondiepe rietkraag waar later in het jaar waarschijnlijk weer gepaaid wordt zou best al wel eens wat vissen kunnen aantrekken. Ook een nieuwe stek op de Vecht heb ik ondertussen verkend en stiekem al van een klein beetje voer voorzien. Twee nieuwe stekken dus als vervanging van de ‘discostek’. 

Groots voeren op het IJmeer

Voor aanstaande woensdag staat de eerst volgende vispoging op de planning. Voor het eerst dit jaar is vismaat Mike dan ook van de partij. Ik heb er zin in! Tot de volgende update! 

Vorige bericht   Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.