15 oktober: Met de kano slepen met pluggen op de Vecht

Visvriend Pieter ontmoette ik in maart 2017 aan de Vecht. Hij was met zijn trapkano aan het verticalen geweest en ik ging net karpervissen. Na de korte ontmoeting hielden we contact en houden elkaar op de hoogte van onze vis-activiteiten. Pieter vist veel op roofvis en vertelt me via whatsapp over zijn resultaten. En ik schrijf mijn visverslagen in mijn blogs die hij dan weer leest. Nu en dan geeft hij me tips om nog meer en grotere vissen te vangen. Afgelopen weekend was ik weer succesvol door zo’n tip. Leest u mee?

Visvriend Pieter met één van zijn vangsten van afgelopen weekend.

Vorig jaar tipte Pieter me al over een plugje dat ik zeker eens moest testen. Een flinke serie vissen wist ik er al mee te vangen. Dit keer had hij een ander advies. Wat inkopen waren nodig.

Ik hou absoluut niet van shoppen, maar een hengelsportwinkel bezoeken is een uitzondering. Ik voel me daar als een kind in een snoepwinkel. Afgelopen weekend bezocht ik dus een hengelsportparadijs. Ik vergaapte me aan allerlei moois en kocht wat karpervisspulletjes, waaronder een nieuw potje pop-up boilies. Ook schafte ik een serie snoekspullen aan. Behalve de materialen die ik volgens Pieter nodig had voor zijn nieuwe aanpak kocht ik ook een nieuw plugje. Een Salmo Hornet met een duikdiepte van 2 tot 4 meter. Perfect voor op de Vecht.

Boven de Spro Ikiru die ik eerder al aanschafte op aanraden van Pieter, onder de nieuwe Salmo Hornet.

De nieuwe snoekaanpak die Pieter me voorstelde zal ik binnenkort testen. Nu was het eerst tijd om het nieuwe plugje eens te laten zwemmen. En dus ging ik zondagmiddag een paar uurtjes de Vecht op. Aan de hengel links sleepte ik met het nieuwe plugje, aan de hengel rechts knoopte ik aanvankelijk een spinner en later een, ook door Pieter aangeraden, Spro Ikiru plugje. En zo kanode ik van Weesp richting fort Uitermeer en weer terug.

Al snel hing de eerste snoek aan de nieuwe plug. De vis van zo’n 75 centimeter deed flink zijn best te ontsnappen maar zat goed vast. Diverse keren knalde hij door de slip en onder de kano maar uiteindelijk kon ik de vis in het net krijgen. Dat was snel! Al na vijf minuten succes.

Doordat de vis zich in het net ronddraaide ontstond een warboel. Ik koos ervoor de dreggen kapot te knippen. Onthaken ging zo een stuk gemakkelijker. Even later was de vis bevrijd en kon deze na een fotootje weer zwemmen. Twee nieuwe dreggen hing ik onder de plug en zo kon ik weer verder vissen.

De volgende aanbeten kwam op de spinner. Twee baarsjes en een snoekje waren even de pisang.

Met de kano slepen met pluggen

baarsje op de spinner

Met de kano slepen met pluggen

snoekje 2, op de spinner

Een paar aanbeten schoten los. Een aantal kleine baarsjes wist ik nog te vangen op de spinner. Hiervan heb ik geen foto’s gemaakt.

Nadat ik de spinner verving door de Spro plug met baars-print was het even een gekkenhuis. Drie keer op rij haakte ik binnen enkele minuten een grote vis op deze plug. Twee snoeken ving ik, een derde schoot los. De gevangen snoeken schatte ik op respectievelijk 70 en 90 centimeter. 

Met de kano slepen met pluggen

snoek 3, op de Spro Ikiru plug

Met de kano slepen met pluggen

Snoek 4, op de Spro Ikiru plug

Ook nog een flinke baars wist ik te vangen op de Spro plug. Helaas vergat ik daar een foto van te maken. Op de terugweg begon het te schemeren. Verdere aanbeten bleven uit.

Ik was van plan om ‘s avonds nog even te gaan karpervissen maar dat heb ik toch maar geannuleerd. Na enkele uren op het water was aan mijn vis-behoefte weer voldaan.  De komende dagen gaat er nog genoeg gevist worden. Vanavond zal ik weer op de Vecht een karpervispoging wagen. Morgen ga ik vervolgens in Friesland snoekvissen.  Wellicht ga ik komend weekend weer eens kijken op het IJmeer. Ik spreek u dus snel weer. Tot dan!

Vorige bericht       Volgende bericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.