14 September: Hectisch vissen

Hoi. Na mijn terugkomst uit China moest ik even bijkomen van de jetlag en ook nog een gemeen Chinees virusje verslaan. Al te veel investeren in karpervisplannen zat er daardoor even niet in. Op twee gekende wateren besloot ik daarom met een nieuwe voer-tactiek een grote voerstek te starten. De eerste heb ik gisteravond bevist, de andere staat voor zondag op de agenda.

Eerder in het jaar vertelde ik al over mijn voer-tactiek plannen. Eén tactiek die ik wou toepassen was het strooien met veel voer over een groot oppervlakte en zo een flink opvallende stek maken. Na een aantal dagen weten vissen dan dat er iets te halen valt. En dan kom ik met mijn rigjes. De vissen die zich continue verplaatsen van het ene naar het andere hapje zullen vanzelf mijn aas tegenkomen en zichzelf dan haken.

Drie dagen voerde ik op de stek van gisteravond. Als locatie had ik mijn bewezen stek op de Vecht uitgekozen. Hier heb ik toch wel het meeste vertrouwen in. Een aantal kilo’s mais, gemengd met een kilo boilies en een aantal handen pellets werd dagelijks over een gebied van zo’n 50 bij 10 meter uitgestort. Zo’n 4 kilo voer in totaal. En dat dus drie dagen op rij. 

Gisteravond even na half 8 lagen beide hengels in. En daarna werd het een groot brasemfestijn. Tot even na middernacht kreeg ik 7 aanbeten van brasems die ik allemaal wist te verzilveren. De bolle buiken van diverse vissen waren een duidelijke aanwijzing dat de 12 kilo voer, die ik de afgelopen dagen gestrooid had, in de verkeerde magen was beland. Afgekloven stukjes boilie die ik nu en dan onder mijn haak aantrof wezen ook op aanwezigheid van krabben of kreeften. Deze tactiek heeft duidelijk niet het beoogde resultaat. 

Gelukkig heb ik nog een tweede ijzer in het vuur. Op de andere stek heb ik nu twee keer ruim gevoerd met mais, pellets en boilies. De komende twee keer voeren zal ik de mais weglaten. Misschien scheelt dat in aantallen ongenode gasten. Ik voer dus nog twee dagen door met voornamelijk boilies. Of dat wel karper oplevert hoort u na het weekend. Tot dan!

2 gedachten over “14 September: Hectisch vissen

  1. Hoi, klopt met maïs lok je veel witvis. Ik ga volgende week een gok wagen op het ketelmeer, randmeren is ook niet veel soeps. Groet Remon

    • Ha die Remon, ik denk dat witvis ook weer karper kan aantrekken. Door te starten met een lading mais en dan over te schakelen op boilies hoop ik de witvis uiteindelijk weer kwijt te raken en alleen de karpers over te houden. Ik blijf de mais dus voorlopig gewoon gebruiken tijdens het opstarten van een voerplek. Of ‘t werkt, daar kom je maar op 1 manier achter nietwaar? Donderdag doe ik weer een poging op de Vecht met deze aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.