13 Juli: over een match, uitzettingen en Project River Dance

Goedemorgen. Ik heb veel te vertellen maar niet zoveel te melden. Laat me dus maar snel beginnen zodat ik niet te veel van uw en mijn tijd verspil.

Over het matchen van karpers

Allereerst een foto van een vis. Afgelopen weekend ving ik twee spiegelkarpers en één daarvan is ondertussen gematcht door de meester-matcher Joris Weitjens. De kale vis zonder aanknopingspunten wist hij te koppelen aan een uitzetting op de Smal Weesp in 2003. Ik vind het erg knap.

De Smal Weesp is het water in Weesp tussen de Vecht en het Amsterdam Rijnkanaal. Deze vis is daar door de Algemene Weesper Hengelaars Bond uitgezet. Ik ving de vis een aantal kilometers noordelijker op het IJmeer. Bij vangst was deze 75cm en 17 pond.

het matchen van karpers

Mijn vangst en de plank foto uit 2003

Joris wist me ook gerust te stellen. Na de vangst was de vis wat onrustig op de mat en kreeg spontaan een bloedneus. Alleen dan uit een kieuw. Volgens Joris herstelt een karper daar gewoonlijk prima van en hoef ik er niet van wakker te liggen.

Ik ben ondertussen bezig de spiegelkarperuitzettingen van de AWHB te digitaliseren. In totaal zijn sinds 2001 548 spiegelkarpers uitgezet. Meer dan 250 foto’s heb ik ondertussen gedigitaliseerd. Nog een kleine 100 plaatjes te gaan. Vervolgens krijg ik ook nog zo’n 200 digitale bestanden en dan is mijn archief compleet. Ik kan dan ook zelf vangsten gaan matchen voor Weesp. Mijn eigen vangsten heb ik ondertussen in de overzichtsfile opgeslagen.

Project River Dance

Wat betreft Project River Dance kan ik melden dat ik van de week druk bezig ben geweest met het vullen van mijn vriezer. Ongeveer 12 uren heb ik geïnvesteerd in het malen van voer, breken van 528 eieren, afwegen van ingrediënten en het mengen van poeders en liquids. Het draaien van de boilies heb ik laten doen. Exact 99 kilo Sweet Sixtynine boilies kon ik vervolgens mee naar huis nemen. Gisteren zijn ze in porties van 2 kilo de vriezer in gegaan.

Ik heb het recept een kleine twist gegeven, op papier is dit nu mijn beste boilie ooit. Vanaf zondag ga ik er mee voeren. Volgende week donderdag is de vuurdoop, dan start Project River Dance dan ook officieel.

Zak met Sweet Sixtynine boilies

Tot slot heb ik ondertussen ook alvast gevist op de Vecht. Een week lang voerde ik elke dag op een stek waar ik eerder dit jaar een grote karper ving. Samen met Mike viste ik gisteravond van 8 tot middernacht. Drie brasems vingen we en beiden kregen we een aanbeet die losschoot. In mijn geval was dat al binnen 5 minuten na inwerpen van de eerste hengel. Een klassiek verhaal op een voerstek. Dit zijn vaak de grootste karpers. Ik kon echter niets vreemds ontdekken aan mijn rig en ook het haakje was vlijmscherp. Soms is het gewoon botte pech. Ik tel deze poging dus nog niet mee voor Project River Dance. Zoals eerder gezegd zal dit project volgende week officieel van start gaan.

Ik spreek u later weer, tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.