1 november: 9 uur niks

Hoi! Wie mijn blog een beetje volgt weet dat ik vanaf eind oktober geen karpers meer vang. Enige uitzondering was in 2016, toen ik in november mijn eerste karper van de Vecht ooit wist te vangen. Sindsdien bleven de laatste 10 weken van het jaar steeds karperloos. Al drie jaar. Afgelopen week is er twee keer gevist. Er kwam weer van alles voorbij maar zoals gebruikelijk geen karper. Terwijl iedereen om mee heen zich een slag in de rondte vangt zit ik te blanken. Wel ving ik mijn eerste krab.

Toch een verslag met wat plaatjes. Ik heb me namelijk best prima vermaakt. Donderdagavond zat ik in de regen in Muiden. Ondanks een aantal dagen voeren geen enkele aanbeet. Zelfs brasems lieten mijn smakelijke hapjes liggen. De eerste vier uren blanken zaten er op.

Zaterdag viste ik vervolgens op mijn Vechtstek. Van 17.00 tot 22.00 vijf uren vruchteloos gewacht op een aanbeet van een karper. Ik kreeg nog even bezoek van een goudkleurig kevertje. Ik denk dat het een rietkever is. 

Goudkleurige rietkever

Ook ving ik een stuk of 10 brasems en een Chinese wolhandkrab. Die laatste had zich in een poot gehaakt. Met mijn onthaaktang kon ik zonder risico voor mijn vingers het haakje eruit tikken. De krab wandelde vervolgens zelf richting water en deed een bommetje vanaf de rand van de boot.

Chinese wolhandkrab gehaakt 

Wie nu denkt dat ik na een paar keer blanken de hengels aan de wilgen hang en pas in april weer een poging ga wagen die heeft het mis. Komende week ga ik dezelfde twee stekken weer bevissen. Dan met een iets aangepaste voerstrategie. Kleinere hoeveelheid, geen kleine boilies meer en iets meer verspreid. Aanstaande donderdag dan waarschijnlijk de volgende karpervispoging.

Overigens is er vandaag nog wel op groot water gesnoekt, maar daarover morgen meer. Tot dan!

Grootwater snoek

Vorige bericht      Volgende bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.