Brown Bastard boilies versie 1.1

Header Brown Bastard boiliesVanavond heb ik een paar kilo Brown Bastard boilies gedraaid. Het recept is een beetje aangepast omdat de smaak van de eerste batch me niet helemaal beviel. Ik moet de boilies natuurlijk zelf wel lekker vinden. Vertrouwen vangt nietwaar? 

Ik heb dus toch wat zoetstof en ook wat dextrose toegevoegd. De smaak is nu een stuk beter. Een ander experimenteel ingrediënt dat ik voor de structuur erin had zitten heb ik weer weggelaten. Met de structuur is ook zonder dit ingrediënt niets mis. 

Tijdens het draaien plakte het deeg nogal en daarom heb ik toch een procentje meer olie toegevoegd. Nog steeds maar de helft van wat in de Spicy Seven boilie zat, maar iets hoger dan ik eigenlijk van plan was. Het uiteindelijke resultaat bevalt me prima. De boilie draait oké, hardt goed uit en de voedingswaarde is prima. Had ik al gezegd dat de geur en smaak me nu ook bevallen? Ik durf zelfs te beweren dat deze boilies beter ruiken en smaken dan de Spicy Seven.

Brown Bastard boilies

Brown Bastard boilies liggen te drogen

De eerste kilo’s boilies liggen nu dus te drogen. Morgen gaan ze de vriezer in tot het warmer weer wordt. Binnenkort maak ik er nog wat kilo’s bij. Zodra het voorjaar wordt ben ik dan klaar om te gaan knallen!

Tot later!