27 Januari: ALV Belangenvereniging Verantwoord Karperbeheer

Header algemene leden vergadering van de belangenvereniging verantwoord karperbeheerTwee weken geleden kreeg ik persoonlijk een uitnodiging van Joris Weitjens om de algemene leden vergadering van de belangenvereniging verantwoord karperbeheer bij te wonen. Ik kon dan mooi de digitale camera in ontvangst nemen die ik had gewonnen tijdens het SKP weekend. Er zou iemand van sportvisserij Nederland aanwezig zijn om de prijs uit te reiken. 

Natuurlijk was ik aanwezig, ik was wel nieuwsgierig naar het reilen en zeilen van deze club. Voordat ik mijn prijs kreeg werd het afgelopen jaar doorgenomen. De geïnteresseerde lezers raad ik aan vooral lid te worden en volgend jaar aanwezig te zijn. Als u op deze link klikt komt u op de homepage van de BVK. Hier is ook meer informatie te vinden over wat het doel is van de BVK en hier zal binnenkort ongetwijfeld een uitgebreid verslag van de algemene leden vergadering van de belangenvereniging verantwoord karperbeheer geplaatst worden.

Tijdens de pauze sprak ik met Tim Pelsma. Tim Pelsma woont in Weesp en is degene aan wie ik mijn spiegelkarpers uit de buurt van Weesp moet melden. Ik heb zijn naam eerder genoemd op deze website. Tim nodigde mij uit eens te komen kletsen over het Spiegelkarperproject  van Weesp. Hij kon wel wat hulp gebruiken. Een afspraak wordt binnenkort gemaakt.

Meteen na de pauze kreeg ik mijn prijs van Jan Kamman van sportvisserij Nederland. Jan Kamman had zich goed voorbereid, wist na twee keer spellen eindelijk hoe ik heette, en overhandigde mij mijn camera. Een mooi ding waar ik zeker blij mee ben!

Sony cybershot camera

de SKP prijs

Het volgende agendapunt was een presentatie van de mannen die één van de meest succesvolle spiegelkarperprojecten van Nederland runnen. Erik en Juri Froger vertelden over hun aanpak van het spiegelkarperproject in Den Haag. Ik was onder de indruk van deze twee sympathieke heren die op intelligente wijze binnen enkele jaren de boel in Den Haag op de rit hebben gekregen. Ze vertelden niet alleen over hoe ze meer meldingen binnenkrijgen, maar ook hoe ze het matchen vereenvoudigd hebben door middel van een simpel algoritme. Voor de geïnteresseerden: de broers Froger hebben ook een eigen website die een bezoekje meer dan waard is: http://www.erikenjurifroger.nl/.

Over hun aanpak is vorig jaar een verhaal verschenen in het visblad. Dat artikel kunt u lezen als u op onderstaand plaatje klikt.

artikel visblad over SKP Den Haag

Tot slot vertelde Jan Kamman over het beleid van sportvisserij Nederland met betrekking tot visvijvers. Een onderwerp waar de aanwezigen nogal sceptisch op reageerden. De visie van Joris Weitjens met betrekking tot dit onderwerp kunt u hier lezen: http://www.karperbeheer.nl/artikelen/opinie/joris-weitjens-kijk-op-karpervijvers/

Mijn voorliefde voor vissen op het open water kent u. Ik sta dan ook helemaal achter het standpunt van Joris Weitjens.  

Later deze week nog een kort visverslag. Tot dan!